Safir - ceva bun pentru gratar

Sindicaliștii Transurb SA pichetează Primăria Vaslui! Protestatarii cer salarii decente și acuză conducerea societății de discriminare

De mai bine de două ore, sindicaliștii Transurb protestează în fața Primăriei municipiului Vaslui. Protestul lor este susținut de mai multe sindicate din țară, venite în sprijinul colegilor de la Vaslui. Astfel, în fața sediului Primăriei s-au adunat protestatari de la Brașov, Galați, Sibiu, Ploiești și Constanța. Principalele nemulțumiri invocate de sindicaliști sunt legate de nerespectarea clauzelor contractuale, abuzurile și discriminările directorului general la adresa membrilor de sindicat.

”Anul trecut  am primit zece decizii ilegale, pe care le-am contestat în instanță. Nu putem continua așa la nesfârșit. Domnul primar ne-a spus, zilele trecute, că a trimis încă de săptămâna trecută către societate raportul de audit de anul acesta, însă noi, sindicaliștii, nu l-am primit. Am făcut cerere la societate să îl primesc, iar doamna director mi-a răspuns că, momentan, e în concediu. Foarte bine, dar, totuși, pe noi ne înțelege cineva? Rezolvăm într-un fel acest conflict de muncă? Pentru că de doi ani jumătate tot suntem duși cu vorba, dar nimic concret”, a transmis liderul de sindicat, Samir Ioniță.

Conflictul dintre sindicaliști și conducerea societății a izbucnit încă din 2019 iar nemulțumirile sunt legate de salarii, de orele suplimentare sau condițiile de muncă. Mai mult, protestatarii spun că, la nivelul Transurb Vaslui au fost înființate două sindicate dar, cel condus de Samir Ioniță este pus la zid prin penalizări salariale sau  lefuri mai mici. ”Mi-au cerut să mă retrag din sindicat și m-au penalizat de am ajuns să iau salariu de maxim 2.000 de lei, după 35 de ani de muncă. Am un copil care a terminat 12 clase și am nevoie de bani. Nu vreau decât egalitate între salarii și între totți membri din cele două sindicate”, au spus protestatarii.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: