Lista străzilor din Bârlad pe care se amplasează conductele de apă-canal, în această perioadă! Primarul Boroș a cerut mobilizare din partea constructorului!

Primarului municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a declarat că, în cadrul proiectului de reabilitare și extindere a sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare locale, în prezent se lucrează doar la extinderea rețelei de distribuție a apei potabile. Aceasta se face pe un număr total de 148 străzi (35.450 metri liniari).

În momentul de față lucrează trei echipe, cu un total de 28 muncitori. Numărul de echipe va crește treptat, până la 10, începând cu ziua de 14 septembrie, odată cu predarea de noi amplasamente.

„Dacă acum se lucrează doar la rețelele de apă, urmează, în scurt timp, demararea lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare menajeră pe 59 de străzi, cu un total de aproximativ 10.900 metri. De asemenea, vor avea loc și lucrări de Extindere a rețelei de canalizare menajeră pe 113 străzi, cu un total de aproximativ 24.640 metri.

Se va realiza și reabilitarea a trei stații de pompare apa uzată și construirea a încă 5 stații noi. Având în vedere complexitatea și amplitudinea lucrărilor, facem apel la cetățenii municipiului Bârlad să dea dovadă de înțelegere și răbdare, întrucât se va interveni pe o suprafață foarte mare care necesită un volum amplu de lucru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că valoarea Contractului de finanțare a proiectului este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% vor fi suportați de bugetul local.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: