Raed Arafat ne pune, din nou, la colț. Accesul la restaurant, mall sau nuntă se va face doar pe baza certificatului de vaccinare

0
130

Se anunță vremuri din ce în ce mai grele pentru toată lumea după ce, zilele trecute, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a annțat posibiliatea ca intrarea într-un restaurant, la mall sau la nuntă, în zonele cu incidență de peste 3, să se facă doar pe baza cerftificatului de vaccinare.

„În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat. Este o măsură pentru a limita impactul economic al pandemiei. Bineînțeles, mai sunt și alte condiții: organizarea de conferințe, congrese, dacă te duci în anumite locații în spații închise, dacă este incidența mai mare sau în anumite situații să folosești această modalitate de verificare”, a spus Raed Arafat.

Arafat a precizat că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR. „Există aplicație care permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here