Safir - ceva bun pentru gratar

Raed Arafat ne pune, din nou, la colț. Accesul la restaurant, mall sau nuntă se va face doar pe baza certificatului de vaccinare

Se anunță vremuri din ce în ce mai grele pentru toată lumea după ce, zilele trecute, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a annțat posibiliatea ca intrarea într-un restaurant, la mall sau la nuntă, în zonele cu incidență de peste 3, să se facă doar pe baza cerftificatului de vaccinare.

„În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat. Este o măsură pentru a limita impactul economic al pandemiei. Bineînțeles, mai sunt și alte condiții: organizarea de conferințe, congrese, dacă te duci în anumite locații în spații închise, dacă este incidența mai mare sau în anumite situații să folosești această modalitate de verificare”, a spus Raed Arafat.

Arafat a precizat că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR. „Există aplicație care permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: