Tupeu incredibil al hoților de lemne! Doi jurnaliști și un activist de mediu umiliți și bătuți până la leșin de 20 de indivizi.

0
210

Furtul de lemne din păduri a devenit un adevărat fenomen imposibil de controlat de autorități. Sau, așa cum susțin unii, un fenomen lăsat la voia întâmplării de cei care ar trebui să păzească această bogăție a țării. Din păcate, mesajul dat de autorități a fost interpretat și de hoții de lemne care au început să-și facă propria lor lege. Un exemplu în acest sens este cel al unui grup de jurnaliști bătuți crunt într-o pădure din Suceava. Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România. A fost bătut crunt de aproximativ 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse.

Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta pe cei doi să identifice dovezile defrișărilor forestiere din Bucovina. Atacul a fost unul extrem de dur. Două dintre victime și-au pierdut cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei. Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Mihai Dragolea spune că atacatorii i-au luat echipamentul, au scos cardul din cameră și au distrus toate dovezile.

”Eram împreună cu Radu Mocanu, care realizează acest documentar, și cu activistul de mediu Tibi Bosutar. Am urcat într-un ocol privat, unde un sătean ne-a semnalat unele nereguli în ceea ce privește exploatarea. Am oprit pe undeva pe Dealu Ursului, am auzit niște mașini în vale și credeam că vin spre noi propietarul și șeful de ocol silvic, să aibă un dialog cu noi. Dar dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112. Între timp, cei de sus – Radu a fost lovit destul de tare la cap și acum are amnezie, uită ce s-a întâmplat și uită destul de des și în prezent. Tibi a fost bătut crunt și a fost și supus la niște umilințe groaznice din astea de tip mafiot”, a povestit jurnalistul, la un post de televiziune național.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here