ULTIMA ORĂ Tineri din Vaslui, Huși și Iași prinși cu droguri asupra lor! Rețea care acționa în cele două județe, destructurată!

1
523

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au documentat activitatea infracţională a mai multor tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, din municipiiile Vaslui și Huși, județul Vaslui, și municipiul Iași, județul Iași, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

În fapt, la data de 6 septembrie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, cu sprijinul colegilor din  cadrul Poliţiei municipiului Huşi  – Biroul Rutier, au oprit în trafic un autoturism în care se aflau 5 bărbați. În urma controlului efectuat atât asupra autoturismului, cât şi asupra celor 5 persoane, au fost ridicate două grindere, un cântar electric, set pipă cu site şi diferite ambalaje cu materie vegetală, în urma analizării în laborator punându-se în evidenţă Tetrahydrocannabinol (THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta Cannabis şi Cannabis (38,32 grame).

În cauză, au fost luate măsuri preventive faţă de două persoane, în vârstă de 21, respectiv 23 de ani. În cazul persoanei de 21 de ani s-a luat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de cea de 23 de ani s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În aceeaşi cauză, la data de 16 septembrie 202,1 au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare (una în municipiul Vaslui, 8 în municipiul Huşi şi două în municipiul Iaşi,), două perchezţii auto şi mai multe depistări. Au fost ridicate diferite cantităţi de substanţă vegetală, grindere metalice, pipe şi telefoane mobile, în urma analizării în laborator punându-se în  evidenţă Tetrahydrocannabinol ( THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta Cannabis şi Cannabis.

Au fost reţinuți pentru 24 de ore, doi tineri, în vârstă de 19,din municipiul Vaslui, respectiv 21 de ani, din municipiul Huși, județul Vaslui și o tânără, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Iași, județul Iași, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Poliției Municipiului Huși și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, precum și Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. De ce nu l-i se da fotogratiile? La rusi ii expune la tv pe toti infractorii ca sa stie lumea de cine sa se fereasca. La noi cu legile acestea din occident -protectia datelor personale- o gaselnita a infractorilor de toate culorile, stau la adapost zeci de mii de infractori care sunt un pericol pentru societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here