Raed Arafat vrea să ne transforme în pârâcioși. Ne îndeamnă să anunțăm autoritățile dacă participăm la un eveniment și nu toți sunt verificați dacă sunt sau nu vaccinați

0
123

Secretarul de stat Raed Arafat ne vrea pârâcioși. Acesta a afrimat că orice participant la o petrecere organizată poate anunța autoritățile dacă observă că, în interiorul locației sunt lăsate să intre persoane care nu sunt verificate dacă sunt sau nu vaccinate împotriva noului coronavirus. Dacă vedeţi că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunţaţi. Şi asta nu este pâră, nu este absolut deloc cum o să aud mulţi care spun. Este normal”, a declarat Arafat într-o conferinţă de presă.

„Dacă noi am spus că poţi intra după 3 la mie, până la 6 la mie, dar să fie verificat certificatul verde, siguranţa ta ca persoană, când intri acolo, este garantată numai dacă operatorul verifică certificatele. Deci dacă nu ţi-a verificat ţie certificatul, şi tu eşti un om conştient şi ai certificatul verde şi nu ţi l-a verificat, înseamnă că foarte probabil nu-l verifică la unul care este total inconştient, şi vine şi fără certificat, şi poate că este şi puţin simptomatic. Adică asta e ideea. Împreună putem să ne asigurăm că regulile astea se respectă. Sunt mecanisme de control, oricând poate să vină un control să verifice prin sondaj dacă persoanele care sunt în interior sunt cu certificatele sau nu, inclusiv angajaţii dacă trebuie. Nu ştiu dacă este prevăzut în hotărâre, dar o luăm ca pe o sugestie”, a mai adăugat oficialul MAI.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here