Safir - ceva bun pentru gratar

PS Ignatie a participat la revederea absolvenților promoției 2001 a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a participat luni, 20 septembrie 2021, la evenimentul festiv de revedere, la 20 ani de la încheierea cursurilor, a absolvenţilor promoţiei 2001 a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Alături de Preasfinția Sa a fost prezent și părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de Ierarhul Hușilor – absolvent al promoției 2001 –, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” al facultății, înconjurat de un numeros sobor de clerici, din care au făcut parte părinți profesori și absolvenți care au fost hirotoniți pe parcursul anilor.

După Sfânta Liturghie a urmat o slujbă de Te-Deum, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Potrivit reintregirea.ro, în cuvântul rostit la finalul slujbei de Te-Deum, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a subliniat faptul că «acest popas festiv comportă o dublă semnificație: bucuria reîntâlnirii și oportunitatea „anamnezei”, a amintirilor din timpul anilor studenției».

La final, Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei i-a îndemnat pe absolvenții promoției 2001 ca «prin valorificarea talanților, atletism spiritual și respectarea angajamentului baptismal, să rămână mereu slujitori vrednici și devotați ai Bisericii lui Hristos».

sursa: reintregirea.ro

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: