(AUDIO) Artistă de renume mondial, pe scena Casei de Cultură Vaslui! Mesajul Rossanei Potenza pentru cititorii Vasluianul.ro!

0
117

În acest weekend va debuta, la Vaslui, cea de-a 50-a ediție a Festivalului Internațional de interpretare „Constelația Necunoscută”. În acest an, în premieră, organizatorii au reușit să includă în componența juriului o soprană de renume mondial: Rossana Potenza.

Pentru amatorii acestui gen muzical ea nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea concertând pe mai multe scene renumite alături de interpreți ca Placido Domingo. Deși agenda artistei este încărcată pe măsura reputației sale, ea a acceptat invitația de a juriza concurenții de la Vaslui. 

„Sunt cu adevărat fericită și emoționată să vin in România pentru prima dată, aveam de gând demult să fac o călătorie la voi pentru ca admir mult cultura românească. De multe ori începeam concertele mele cu o arie în limba română din Valurile Dunării și aceasta mi-a oferit posibilitatea de a mă familiariza cu limba voastră în cântec, pentru că nu vorbesc românește.

Un alt lucru frumos este că,mi-am amintit că una din operele pe care le-am cântat foarte mult, Tosca de Giacomo Puccini are o legătură cu cultura voastră, pentru că prima interpretă din istorie aleasă de celebrul compozitor să interpreteze rolul principal era o celebră solistă romancă a acelor vremuri care se numea Haricleea Darclee. De aceea mereu am fost curioasă să cunosc cultura voastră și uite acum a sosit momentul, de aceea sunt foarte bucuroasă și să întâlnesc artiști dar și prieteni cum e Claudiu (compozitorul vasluian Claudiu Bulete – n.r.) care de mult m-a invitat să particip la această manifestare artistică. De asemenea, sunt fericită să-i revăd si pe tinerii cântăreți și pe copiii care vor cânta, ce îmi dau o mare emoție pentru că muzica este cu adevărat un limbaj extraordinar universal și când aceasta e cântată de copii, mesajul e și mai emoționant”, a declarat, în exclusivitate pentru Vasluianul.ro, Rossana Potenza.

Toți cei care vor să o asculte pe frumoasa soprană sunt invitați de organizatori duminică, la Casa de Cultură Vaslui, unde Rossana va susține un recital înaintea Galei de premiere a Festivalului „Constelația Necunoscută”.

Mai jos, aveți mesajul Rossanei Potenza pentru toți vasluienii:

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here