Este OFICIAL! Iașul intră în scenariul galben Covid, din această noapte! Veste alarmantă pentru mii de studenți veniți de la Vaslui!

0
10

În municipiul Iaşi, rata de incidenta cumulată a cazurilor de SARS CoV-2 în ultimele 14 zile a ajuns la 2,15 la mie. Ca atare, în această după-amiază, CJSU Iași a dispus pentru următoarele 14 zile, începând cu ora 00.00 a zile de 24.09.2021 până la ora 24.00 a zilei de 07.10.2021, următoarele măsuri:

– organizarea competiţiilor sportive în spaţiile închise sau deschise este permisă cu participarea spectatorilor până la 50 la sută din capacitatea maximă a spaţiului.

– organizarea şi desfăşurarea în interior a activitatilo cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte este permisă participarea publicului până la 70 la sută din capacitatea maximă.

– organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive în sunt permise numai dacă ocupaţii unei maşini sunt membrii aceleaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane.

– activităţile de organizare şi desfăşurare în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor public şi priviate sunt permise cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori.

– activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt permise cu participarea a 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

– activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă în interalul orar 05.00 – 2.00 fără a depăşi 70 la sută din capacitatea maximă a spaţiului.

Participarea la evenimente va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Să mai spunem că organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi este permisă la Iași cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică.

Se pot organiza cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi cu un număr de participanţi mai mare de 250 de persoane în interior şi mai mare de 300 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!