Incendiu cu repetiție la Bârlad. Pompierii au intervenit la două incendii izbucnite pe aceeași stradă, la diferență de câteva ore unul față de celălalt

0
70

Aseară,  Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din municipiul Bârlad, pe strada Bistriței.

La sosire echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la depozitul de furaje și se extinsese spre acoperișurile a două locuințe din apropiere. Două persoane suferiseră intoxicații ușoare din cauza fumului extrem de dens și toxic. La fața locului au fost chemate și două echipaje de prim ajutor, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Până la sosirea ambulanțelor, cele două victime, o femeie în vârstă de 87 ani și un bărbat în vârstă de 39 ani, au fost ajutate de pompierii militari. După sosire ambulanțelor,  victimele au fost evaluate și au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior  acestea refuzând transportul la o unitate medicală de urgenţă.

Pompierii au lucrat mai bine de patru ore pentru lichidarea tuturor focarelor, incendiul fiind stins în limitele găsite. Au ars aproximativ 15 tone de furaje și aproximativ cinci metri pătrați din acoperișul unei locuințe. A  fost degradată tencuiala a două case pe o suprafață de circa 15 metri pătrați. Au fost salvate cele două locuințe. Cauza probabilă de izbucnire  a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

În această dimineață, în aceeași locație a izbucnit un alt incendiu, de această dată, într-un spațiu în care mai multe familii își depozitau resturile menajere. Pompierii militari bârlădeni au intervenit tot cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, aceștia acționând pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea focarului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuințelor din apropiere. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.  Nu au fost victime. Au ars aproximativ două tone de deșeuri menajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here