Vasluieni, urmează o schimbare totală! De la 1 octombrie, veți intra în Marea Britanie DOAR cu pașaport!

0
155

După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, românii vor putea intra în regat de la 1 octombrie exclusiv cu pașaport, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE). O veste care îi afectează pe vasluienii care vor să plece în Regatul Unit, însă care nu au știut că se schimbă total condițiile de călătorie din prima zi a lunii octombrie.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile britanice, cetățenilor europeni, inclusiv cetățenilor români, nerezidenți în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.

Cetățenii europeni care intră sub incidența Programului de Înregistrare a Cetățenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind cartea națională de identitate valabilă, până la data de 31 decembrie 2025, cu condiția ca aceasta să fie înregistrată ca document de călătorie în contul personal UK Visas and Immigration – UKVI – creat pentru înscrierea în EUSS.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here