Safir - ceva bun pentru gratar

Primarul Bârladului, ironizat de deputatul Solomon: ”Marele primar Bouroș s-a intoxicat cu cartofi prăjiți! Demisia managerului spitalului Bârlad, numit ilegal!”

Deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, a luat foc atunci când a auzit că primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a invitat parlamentarii județului la o ședință a CLM Bârlad, programată pentru ziua de marți, 28 septembrie. Solomon crede că povestea invitației lansată parlamentarilor într-o zi de dezbateri aprinse în Parlament sună mai mult a ironie din partea edilului Bârladului. Mai mult, tema ședinței de marți este una menită să inflameze spiritele în municipiu. Parlamentarul bârlădean cere DEMISIA managerului spitalului din Bârlad, pe motiv că spitalul este în pragul falimentului.

”Marele primar Bouroș s-a intoxicat cu cartofi prăjiți!

Cum altfel să interpretez invitația adresată telefonic tuturor parlamentarilor de a participa (sanchi!) la ședința de CLM de mâine. Oricine știe că de luni până miercuri Parlamentul lucrează în plen sau comisii, iar prezența este obligatorie. Mulțumim de invitație!

Dar ce îl mână pe Bouroș în acest efort aproape ecumenic?

În primul rând, a văzut că a dus spitalul în groapă prin deciziile aberante pe care le-a luat de când a ajuns ordonator principal de credite la spital: a numit manageri rând pe rând după principiul obedienței personale și nu al calităților profesionale. A ales până a cules!! Acum protejata lui și a altcuiva, nu dau nume – persoana importantă, a făcut-o lată.

Madam Rusu a pierdut peste 300 de paturi din structura spitalului. Din 764 mai are în contract cu Casa de sănătate doar 448!!!

Spitalul Bârlad prin incompetența celor doi, primar și manager, a fost înjumătățit ca adresabilitate și evident ca posibilitate de îndeplinire indicatori, decontare cazuri rezolvate și în cele din urmă bani. Dacă anul trecut Covidul a adus bani la Bârlad, astăzi Covidul poate fi începutul falimentului. Fără posibilitatea de realiza circuite separate pentru Covid și nonCovid, bârladenii vor fi puși iarăși pe drumuri iar spitalul va pierde bani buni. Imposibilitatea realizării circuitelor este dublată de lipsa medicilor.

Prin decizii succesive în ultimii 6 ani, Bouroș, în calitate de ordonator principal de credite, a refuzat prelungirea contractelor mai multor medici care împliniseră vârsta de pensionare iar plecarea lor nu a fost suplinită de atragerea de medici tineri care să asigure personalul medical necesar activității curente, dar in primul rând să asigure liniile de gardă necesare unui spital de urgență. Sunt patru sectii fără linie de gardă completă și cel mai grav este că nu mai există gardă la secția Radiologie și la ATI. Aceste două secții sunt vitale și în caz de Covid, dar și de accident.

Având așa competențe în gestionarea spitalului, Bouroș caută vinovați și Acar Păuni. Singura soluție este să demită de urgență managerul împuternicit ilegal pentru încă 6 luni și primarul să-și prezinte demisia. Nu cu supermarketuri făcute de alții salvezi orașul, ci cu un spital performant. Populația îmbătrânită a orașului nostru nu merită incompetența factorilor de decizie în chestiunea aceasta.

În al doilea rând, ordinul Ministerului Sănătății este clar și trebuie respectat și de spital și de DSP+Prefectură. Astfel trebuie găsite soluții pentru ca bârladenii nonCovid să poată beneficia de serviciile medicale în Bârlad și nu la Vaslui sau aiurea. Dar pentru aceasta trebuie un om care pricepe ce înseamnă un spital public, ce înseamnă să colaborezi cu echipa medicală, să-i coordonezi, nu să-i stăpânești ! Și în acest caz soluția este demiterea managerului și numirea unui specialist dintre medicii spitalului sau dintre cei care lucrează în spital și care corespund profesional.

Mulți vor spune că iar face depu’ politică! Din păcate din cauză că nu s-a gândit politic s-a ajuns în situația în care pe o relație interesată personal, economic(poate), să fie numit un manager care nu știe nici ce este SICAPUL”, spune deputatul Adrian Solomon, printr-o postare publică.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: