Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vaslui face ravagii printre evazioniști! Au confiscat bunuri și bani de peste 7.000 de lei și au aplicat zeci de amenzi

0
79

În data de 25 septembrie 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, care au avut drept scop prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale, precum și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 48 de agenți economici și legitimate peste 50 de persoane.

A fost constatată săvârșirea a 4 infracțiuni (2infracțiuni de evaziune fiscală,o infracțiune prevăzută de Legea 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normativeșio infracțiuneprevăzută deLegea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice).

Totodată, au fost aplicate un număr de 33de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.500 de lei. Dintre acestea, 12au fost aplicate pentru abateri privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,6au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor legale privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun,9 au fost aplicate pentru încălcarealegislațieiprivind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, 4 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor legale privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult și 2 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor legaleprivind dreptul de autor și drepturile conexe. Mai mult, au fost confiscați peste 1.836delei, precum și bunuri (țigarete, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute și alte produse nealimentare) în valoare de peste5.862 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here