Safir - ceva bun pentru gratar

Ministrul Educației, împotriva deciziilor premierului Cîțu! Propune ca școlile să rămână deschise și acolo unde incidența depășește 6 la mia de locuitori. Decizia finală va fi luată vineri

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu vine cu o propunere care pare să fie împotriva deciziilor luate, până acum, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și de premierul Florin Cîțu. Mai exact, Cîmpeanu propune ca școlile să rămână deschise și în localitățile în care incidența cazurilor de Covid – 19 depășește 6 la mia de locuitori. “Vom avea, pe parcursul zilei de astăzi, discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe. Sunt convins că vor cauta acel numitor comun din perspectiva copilului. Până vineri va trebui să anunțăm cât se poate de clar care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleași sau dacă vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, și școlile deschise, până la apariția unui număr de cazuri. Cele mai multe state din Europa aplică regula Școlile se închid ultimele și se deschid primele“, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În acest moment, la o incidență a cazurilor Covid de până la 6 la mie, toate creșele, grădinițele și școlile își desfășoară activitatea cu prezență fizică. Peste acest prag, rămân deschise doar creșele și grădinițele, toți ceilalți elevi, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, urmând să treacă la cursuri online, cu excepția învățământului special. Grădinițele se închid la intrarea localității în carantină, iar decizia în acest sens este luată de autoritățile locale.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: