Safir - ceva bun pentru gratar

Percheziții domiciliare într-un dosar de înșelăciune. Descinderile au avut loc încă de la primele ore ale dimineții

Încă de la primele ore ale dimineții, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice din județul Olt. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înșelăciune.

În fapt, în perioada mai 2020 – iunie 2021, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate efectuarea de activități de curierat rapid, cu puncte de lucru și în județul Olt, sunt bănuiți că, în timpul serviciului, și-ar fi însușit pe nedrept bunurile care le erau predate spre expediere sau le-ar fi înlocuit cu diverse bunuri, de o calitate inferioară. Ulterior, ar fi întocmit documentația necesară pentru a ajunge la destinatar ori pentru a fi returnate expeditorului, cauzând astfel un prejudiciu material în dauna expeditorului, iar, în unele cazuri, în dauna beneficiarului. Valoarea totală a prejudiciului urmează a fi stabilită în cursul cercetărilor.

În urma percheziţiilor, 6 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: