Safir - ceva bun pentru gratar

DGA cu ochii pe corupți! Campanie națională de promovare a unui comportament integru în rândurile personalului MAI și a populației asupra consecințelor faptelor de corupție

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Vaslui au desfășurat astăzi o acțiune de conștientizare a populației cu privire la consecințele faptelor de corupție. Astfel, la intrarea în municipiul Vaslui, dinspre Iași, doi ofițeri anticorupție, ajutați de doi polițiști de la Rutieră, opreau mașinile în trafic și împărțeau pliante. ”Este o acțiune la nivel național ce se defășoară cu toate structurile Ministerului de Interne. Stăm de vorbă cu cetățenii privind rolul nostru și împărâțim pliante. Le aducem la cunoștință numărul de call-center la care pot semnala fapte de corupție. Activitatea se desfășoară în toate orașele componente ale județului Vasluiși astăzi, aici, avem în atenția noastră Poliția Rutieră”, a declarat comisarul șef, Ilona Cozma.

Campania, denumită Tu poți face lumină, este circumscrisă unei serii de activități specifice cu caracter preventiv destinat personalului M.A.I., dar și cetățenilor. Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată. Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitate de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806.

Astfel, în cadrul aceste campanii de prevenire a corupției vor fi organizate întâlniri cu tematica integrității (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanți ai administrației publice locale și ONG-uri), distribuire și panotaj a afișelor realizate în acest sens în instituțiile M.A.I., distribuire de flayere și pliante cu caracter informativ, mediatizarea globală a tuturor acestor elemente printr-un film de scurt metraj în care este descris modul de funcționare a sistemului call center anticorupție. Considerăm că informarea cât mai bună a publicului cu privire la instrumentele de sesizare a faptelor de corupție și a specificității acestora reprezintă condiții ce stau la baza educației anticorupție în spiritul integrității, sens în care facem un apel de sprijin instituțional în diseminarea acestor mesaje și mulțumim pentru suportul fiecăruia.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: