Safir - ceva bun pentru gratar

Tânără de 20 de ani salvată din mîinile traficanților. Fata era obligată să se prostitueze în Italia

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Dâmbovița, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T., au documentat activitatea infracţională a unui tânăr bănuit că ar fi exploatat o persoană, de 20 de ani. Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 25 septembrie, o femeie, de 46 de ani, a sesizat polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița cu privire la faptul că fiica acesteia este exploatată, prin practicarea prostituției, în Italia. Ulterior sesizării, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T., în urma cercetărilor efectuate, au stabilit faptul că un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Târgoviște, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă, ar fi recrutat o tânără, de 20 de ani, care la data de 19 septembrie, ar fi ajuns pe teritoriul Italiei, unde ar fi fost constrânsă să se prostitueze.

De asemenea, în cursul serii de 25 septembrie, în urma cooperării polițienești cu autoritățile judiciare din Italia, victima a fost depistată, aceasta aflându-se, în acest moment, sub protecția autorităților din Italia. Pentru documentarea activității infracționale, la data de 30 septembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Târgoviște, la tânărul de 22 de ani, din localitate, acesta fiind bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

Tânărul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere. Totodată, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale și dispunerea măsurilor prevăzute de lege. La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: