Captură RECORD a Poliției de Frontieră: țigări de contrabandă de 1 milion de lei!

0
4

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au  desfăşurat două acțiuni pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări, în urma cărora au confiscat aproximativ 84.000 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

”Astfel, în data de 2 octombrie a.c., în jurul orei 1.00, lucrătorii noștri aflați în misiune pe DC 86A au observat, venind dinspre cătunul Coblioara, un microbuz înmatriculat în Franța. Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii în trafic. Însă șoferul a ignorat semnalele și și-a continuat deplasarea. Imediat colegii noștri au pornit în urmărirea microbuzului pe care, după aproximativ un kilometru, l-au găsit abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bobeica.

În urma cercetării la fața locului, în interiorul microbuzului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate  la sediul Sectorului PF Izvoarele Sucevei. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 79.990 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară și din magazine de tip duty free.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 935.883 lei a fost ridicată în vederea confiscării, mașina a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat,precum și pentru documentarea întregii activități infracționale. Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc”, anunță Poliția de Frontieră Română.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!