Fostul primar iubăreț de la Poienești ți-a primit pedeapsa definitivă. Curtea de Apel a decis o pedeapsă de 1 an și 7 luni de închisoare

0
32

Condamnat deja, în primă instanță, la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare și obligat la plata a 6.600 de lei, daune morale și cheltuieli judiciare, fostul primar de la Poienești, Gheorghe Poede a sperat să scape de sentință. La apel, considerându-se neîndreptățit, acesta a cerut magistraților Curții de Apel Iași sesizarea Curții Constituționale. Cererea sa a fost, însă respinsă. În schimb, instanța a decis condamnarea lui Poede la un an și 7 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, după ce a fost găsit de abuz în serviciu și fals intelectual.  

Fostul edil a ajuns în fața judecătoprilor dat în judecată, pentru abuz în serviciu, de către doi consăteni. În primă instanță Poede pierde procesul și este condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare. Se pare că instanta a ținut cont de vârsta înaintată a inculpatului și a decis să suspende executarea pedepsei pe o perioadă de 3 ani. De asemenea, judecătorii au decis să-l oblige pe Poede să plătească 5.000 de lei, daune morale reclamanților și 1.600 de lei, cheltuieli judiciare.

Poede, vedetă națională după ce s-a iubit cu Maricica

În timpul mandatului său, fostul edil al comunei Poienești, Gheorghe Poede, a ajuns și vedetă natională. Și asta după ce a fost surprins în timp ce făcea sex cu Maricica, de soțul gelos. A urmat apoi un lung șir de scandaluri și acuzatii de viol, unele dintre ele tranșate la televizor. “M-am trezit când mi-a ridicat picioarele și mi-a băgat trăsnaia. Ca prin vis m-am trezit cu istoria peste mine”, își spunea Maricica, în 2014, povestea extraordinară, în fața camerelor de luiat vederi. Din declarațiile date, anterior, se știau deja circumstanțele care au dus la acest viol neobișnuit. Femeia a spălat covoarele de la biserică, s-a spălat și pe ea, apoi a adormit goală în patul unui chiler. A venit primarul, a profitat de ocazie dar, a venit și soțul gelos care a surprins scena amoroasă. A urmat scandalul de rigoare și fuga prin porumb în pielea goală. Interesant a fost și atunci când Maricica a încercat să intuiască ce a gândit primarul când a intrat în casă și a găsit-o pe pat în pielea goală. “El m-a văzut că dorm dezbrăcată și ce și-o zis: gata, am prins căprioara acum. Că dacă el a văzut cracii albi, frumoși acolo și el s-a uitat de multă vreme după ei. El poate mă mai vedea în curte. Eu purtam mini. Asta era preferința soțului. Chiar el mi le cumpăra”, mărturisea, la acea vreme, Maricica.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!