Safir - ceva bun pentru gratar

Atenție vasluieni, posesori de trotinete electrice! O nouă ordonanță de Guvern reglementează circulația acestor mijloace de transport

Conform unui nou act normativ adoptat marți, în ședința de Guvern, circulația pe trotuare a trotinetelor electrice este interzisă. Dacă trotuarul este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele pot circula numai pe pista respectivă. În lipsa pistelor, cei care au trotinete pot circula inclusiv pe drum, cu condiția ca pe acel tronson să nu fie permisă o viteză mai mare de 50 de kilometri la oră. 

De asemenea, vârsta minimă pentru a conduce un astfel de vehicul pe drumurile publice este de 14 ani. În actul normativ se mai menționează că trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu dispozitive funcționale de iluminare și reflectorizant-fluorescente.

În ultimii trei ani, în toată ţara, au fost aproape 200 de accidente în care au fost implicați posesori de trotinete. Un om a murit și alţi aproape 200 au fost răniţi. Conducătorii de trotinete cer ca în Codul Rutier să fie prevăzute măsuri de siguranță indiferent de vârsta conducătorului.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: