Safir - ceva bun pentru gratar

”Bârâitorile” vasluienilor certați cu bunul simț, luate la control! Razie a polițiștilor printre posesoirii de astfel de motociclete

În perioada 2-3 octombrie 2021, polițiștii din structurile de poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui, au acționat, pe drumurile publice din municipiul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.Au fost vizate, în special, vehiculele din categoria motocicletele, care prezintă modificări aduse sistemului de evacuare a gazelor, producând zgomote care deranjează liniștea publică.

Totodată, s-a urmărit determinarea conducătorilor de vehicule să respecte prevederile legale referitoare la circulația pe drumurile publice, prin impunerea legii și sancţionarea tuturor abaterilor comise de către conducătorii care circulă cu vehicule ce prezintă defecțiuni tehnice. În cadrul activităților derulate, la care au participat 16 polițiști și 2 inspectori ai Registrului Auto Român Vaslui, au fost verificate peste 100 vehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat peste 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.500 de lei.

Cele mai multe sancțiuni (49) au fost aplicate pentru încălcări ale legislației privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare (3 motociclete). Principalele cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (2) și conducerea sub influența alcoolului.

Principalele cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: lipsa poliță asigurare obligatorie (de tip RCA), modificări neomologate la sistemul de evacuare a gazelor, folosirea de lumini de altă culoare sau intensitate, aplicarea de folii pe dispozitivele de iluminare,  constatarea de defecțiuni la sistemul de iluminare și constatarea de defecțiuni tehnice. De asemenea, cu ocazia derulării acțiunii, au fost instruiți peste 20 de conducători de motociclete cu privire la respectarea prevederilor legale, în special cele privitoare la menținerea unui climat de liniște publică prin prevenirea poluării fonice.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: