Safir - ceva bun pentru gratar

Guvernul Cîțu nevoit să plece. Moțiunea de cenzură a trecut cu 281 de voturi. Opoziția dorește alegeri anticipate

Moţiunea de cenzură a trecut, iar premierul Florin Cîţu a picat cu 281 de voturi, moment în care s-au auzit aplauze în plen. Guverul Cîţu va rămâne intermar până la învestirea unui nou Executiv. Pentru prima dată, opoziţia a fost unită şi a votat cu bilele la vedere, astfel că acele calcule făcute în urmă cu câteva ore de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au adeverit.
Printre premierii vehiculaţi pentru noul guvern, sunt Nicolae Ciucă sau Lucian Bode. Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a mai fost premier interimar. Lucian Bode este ministrul Afacerilor Interne. Şi dacă preşedintele Klaus Iohannis va insista să îl desemneze tot pe Florin Cîţu premier, teoretic nu se poate face, pentru că există o decizie a Curții Constituționale a României care îl împiedică să facă acest lucru. O altă variantă ar fi ca şeful statului să desemneze un premier de sacrificiu şi aici sunt vehiculate numele lui Nicolae Ciucă sau Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor Publice, un apropiat al lui Florin Cîţu.

De asemenea, o altă variantă pentru care insistă majoritatea partidelor politice din opoziție este acela că moțiunea de cenzură este primul pas pentru alegerile anticipate.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: