De astăzi, masca este OBLIGATORIE în spațiile deschise, acolo unde incidența cazurilor Covid trece de 6 la mie!

0
268

Vasluienii vor trebui să poarte din nou mască de protecție pe stradă, în localitățile unde incidența trece de 6 cazuri la mia de locuitori. Autoritățile au anunțat și care sunt excepțiile. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a venit cu precizări în privința obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Acesta a anunțat și o serie de excepții de la această regulă.

Astfel, în unele situații, cetățenii pot să renunțe la mască, chiar și în zonele cu incidență de peste 6 la mie. Iată care sunt acestea:

”Împreună cu ministrul Sănătății am semnat un Ordin Comun prin care venim cu anumite clarificări pentru județe și localitățile unde incidența este mai mare de 6/mie.

Am venit cu acest Ordin Comun ca să lămurim unde putem să avem excepții. Sunt exceptate persoanele care desfășoară activități în mod individual, împreună cu membri ai familie sau persoanele care desfășoară activități sportive.

Peste tot unde suntem în zone aglomerate este obligatoriu să purtăm mască dacă incidența este peste 6 la mie. Dacă mergem singuri pe stradă, nu este obligatoriu. Dacă în parc mergem singuri sau cu familia, nu trebuie să purtăm masca.

Să nu fim absurzi și să spunem că este obligatoriu să purtăm mască atunci când facem sport sau când mergem prin parc.

Zona aglomerată o poți defini în funcție de activitatea în care ești implicat. Pentru zone aglomerate, chiar dacă te plimbi singur, purtarea măștii este obligatorie”, a spus ministrul Bode.

Decizia pe care au luat-o acum, de comun acord, MS și MAI, a fost tergiversată în ultima perioadă și chiar au existat discuții aprinse cu privire la reintroducerea purtării măștii de protecție în spații deschise.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.