Safir - ceva bun pentru gratar

Vasluienii așteptați la Iași. În perioada 5-11 octombrie au loc Zilele Iașului pline de spectacole și distracție pentru toate gusturile

Luna octombrie este perioada în care Iașul intră îmbracă straie de sărbătoare. Se întâmplă acest lucru pentru ca ieșenii să celebreze zilele orașului. Sărbătorile coincid cu pelerinajul la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, pelerinaj la care iau parte și mii de vasluieni. Pe lângă aceștia, sute de vasluieni așteaptă să petreacă,  alături de ieșeni, în perioada 5-17 octombrie.

În această perioadă, la Iași sunt organizate evenimente culturale sau târguri. Astfel, în zilele de 9 și 10 octombrie va avea loc, la Iași, Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”, dar și un concert de muzică psaltică „Byzantion cântă pelerinilor”. De asemenea, în perioada 11-17 octombrie sunt deschise târgurile de toamnă la Zilele Iașului. Acestea se vor desfășura la Hala Centrală, pe Esplanada Costache Negri- Aleea cu castani, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe strada l.C. Brătianu, dar și în Piața Unirii din municipiul Iași.

Tot în perioada 11 – 17 octombrie va avea loc Sărbătoarea Vinului, în Parcările din jurul Halei Centrale. Aici, ieșenii și vasluieni dornici de distracție vor putea degusta must și vin proaspăt. De asemenea, între 11 și 17 octombrie 2021 va fi deschis parcul de distracții la Ștrandul Municipal. De la Zilele Iașului 2021 nu vor lipsi concertele și focul de artificii de la Palatul Culturii, acestea fiind programate în perioada 15-17 octombrie 2021, mai scrie sursa citată.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: