Conducerea spitalului suport Covid de la Bârlad îndeamnă pe vasluieni să se vaccineze. Vaacinul rămâne singura șansă de a trece, cu bine, peste valul patru

0
148

Anunțată ca o tulpină mult mai agresivă, tulpina Delta a noului coronavirus face ravagii și în județul Vaslui. Spitalul ”Elena Beldiman” din Bârlad a devenit deja neîncăpător pentru sutele de cazuri zilnice care apar. De aceea, conducerea unității medicale face un apel disperat către populație și ne îndeamnă să ne vaccinăm, ca soluție împotriva bolii dar și pentru a nu ajunge pe un pat de ATI. Din păcate, numărul mic de persoane vaccinate face ca, la poarta spitalului, ambulanțele să stea la rând până când medicii reușesc să găsească locuri pentru bolnavii abia sosiți.

”Abia găsim câte un loc pentru pacienții care sunt în așteptare, în număr din ce în ce mai mare, la Compartimentul Primiri Urgențe. Valul patru este unul intens, iar formele de boală sunt mult mai severe faţă de anul trecut. Viteza cu care vin pacienţii în CPU este mult mai accelerată. În 24 h am avut și 185 prezentări la CPU. Pacienții pozitivi sunt din ce în ce mai mulți, cazuri grave, oameni tineri, dar nevaccinați care nu se prezintă la spital timp de zile întregi, chiar dacă au simptome sau se simt rău. Vin după 7-10 zile de evoluţie la domiciliu. Unii nu cred că această boală este atât de severă, alţii preferă să se trateze acasă. Care preferă să rămână la domiciliu până ajung la noi, în situaţia aceasta extrem de gravă, cu afectare pulmonară mare. Șansele de supravieţuire devin mici, în astfel de situații.

Deși am suplimentat cu încă un pat la ATI, într-un spațiu deja mic, cu pacienți gravi, intubați, spațiul începe parcă să devină și mai mic. Atât de trist, o realitate cruntă și dureroasă pe care o trăim. Ne dorim să dispară acest coșmar cât mai repede. Am văzut familii distruse de preconcepții, oameni care au regretat apoi că nu s-au vaccinat. Tardiv, fiecare dintre noi începe să piardă pe câte cineva drag. Vaccinați-vă, oameni buni! Nu neglijați sfaturile specialiștilor. Acestea sunt cele care, în perioada următoare, vor face diferența dintre viață și moarte!

Vaccinați-vă! Haideți să luăm exemplul țărilor cu rată mare de vaccinare care acum nu trec prin situația critică prin care trecem noi. Mulțumim personalului medical (medici, asistente medicale, infirmieri, îngrijitori, brancardieri) din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman Bârlad pentru implicare, efort și profesionalismul de care dau dovadă în aceste vremuri grele, chiar dacă unii dintre semenii noștri iau în derâdere munca, implicarea și devotamentul lor. Situaţia devine disperată în toate spitalele din România. Singura șansă este vaccinarea!”, a transmis conducerea spitalului Elena Beldiman.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here