INCREDIBIL…Dosarul fostului episcop Onilă s-a întors la Parchetul ieșean! Decizia a aparținut magistraților Curții de Apel Galați

0
234

La mai bine de jumătate de an de la trimiterea în judecată a fostului episcop de Huși Corneliu Onilă pentru viol și agresiune sexuală, dosarul este retrimis de către instanță Parchetului Curții de Apel Iași, pentru refacerea rechizitoriului. Procurorii îl acuză pe fostul episcop de Huși de viol și agresiune sexuală asupra unui băiat care îi era elev la Seminarul Teologic Ioan Gură de Aur din Huși. Alături de Onilă a fost trimis în judecată și fostul călugăr arhimandrit Sebastian Jitaru, acuzat că l-a violat la rândul său pe același elev abuzat și de Preasfințitul Corneliu.

”Dispune restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, întrucât rechizitoriul, privind pe inculpaţii Onilă Cornel şi Jitaru Sebastian Cristi, este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată de procuror. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune virarea sumei de 2.037 lei către Baroul Galaţi din fondurile Ministerului Justiţiei, aceasta reprezentând onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu, în procedura de cameră preliminară”, se arată în decizia Curții de Apel Galați.

Magistrații gălățeni care îi judecau pe cei doi prelați au suspendat judecată procesului până ce actul de trimitere în judecată va fi refăcut de procurorii de la Iași. Mai exact, procedural, judecătorii Curții de Apel Galați au apreciat că în baza rechizitoriului întocmit de procurori nu pot fi stabilite obiectul și limitele judecății, respectiv faptele concrete și persoanele considerate responsabile de acestea. Între timp, cei doi inculpați, Cornel Onilă și Sebstian Jitaru, rămân sub control judiciar.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here