Șoferii vasluieni controlați, la sânge, de Rutieră. 7 dintre ei au rămas fără permis

0
14

Timp de două zile, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Rutier au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în mediul urban. În cadrul acțiunii, cei 7 polițiști rutieri au verificat peste 120 de vehicule, legitimat și testat alcoolscopic peste 150 de conducători auto.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.575 lei. Dintre acestea, 52 au fost aplicate pentru încălcări ale legislației privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depășirea neregulamentară (3), depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (2), circulația pe sensul opus (1) și neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore, de la producerea unui eveniment rutier (1). Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: constatarea de defecțiuni tehnice (4), și  lipsă poliță de asigurare RCA (1). Pe timpul derulării acțiunii a fost constatată și săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!