S-a închis cel mai mare proiect POCU din istoria județului Vaslui! Peste 5,5 milioane euro investiți la Dragomirești! ”Nu am fi reușit fără dl primar Iacob”

0
54

Desegregarea Romilor prin Aplicarea, Gestionarea şi Operaționalizarea Măsurilor de Includere și de Reducere a Excluziunii Sociale aplicând Tactici Integrate, prescurtat DRAGOMIREȘTI. Este titulatura celui mai mare și mai important proiect de reconversie profesională și eliminare a sărăciei implementat vreodată în județul Vaslui. Uniunea Europeană a investit aici 24 milioane lei, iar primăria din Dragomirești, prin primarul Dănuț Iacob, s-a implicat extraordinar de mult pentru ca acest proiect să fie o reușită.

Totul a început în 2017, atunci când proaspătul primar al Dragomireștiului, cu doar un an de mandat, Dănuț Iacob, anunța accesarea unui proiect uriaș, care avea să schimbe comuna din temelii. Vizați au fost cetățenii și familiile aflate în sărăcie extremă, mai ales că această comună are mari probleme sociale, plus o comunitate romă destul de numeroasă. ”Au fost temeri, a fost neîncredere, când le spuneam să se înscrie pe proiect pentru a le reface casele sau pentru a-i recalifica credeau că le luăm locuințele. Pas cu pas, am reușit să-i facem să înțeleagă că tot ce se petrece este spre binele lor. Sunt zeci de familii care au beneficiat de fonduri pentru reabilitarea locuințelor. Acei oameni îmi spun acum că nici în 20 de ani nu ar fi avut bani să-și repare casele, atât de mulțumiți sunt. Trec pe drum și oamenii mă întreabă când vom mai accesa încă un proiect din acesta”, spune primarul Dragomireștiului, acum, la final de proiect.

Cifrele spun totul: 128 de experți angajați pe proiect, patru ani de implementare, în condiții grele, impuse de pandemia de Covid 19, 245 de elevi care au beneficiat de diverse pachete sau tabere școlare, 90 de adulți care s-au angajat în urma recalificării profesionale, zeci de persoane care au terminat ciclul primar.

Față de 551 de persoane, cât trebuia să fie grupul țintă din proiect, s-a ajuns, în patru ani, la un număr de peste 770 de persoane din toată comuna, implicate în diverse faze ale proiectului, dintre care câteva zeci de persoane au deschis o mică afacere.

”Este un lucru extraordinar, ceea ce s-a petrecut aici. Nu am fi reușit fără implicarea și entuziasmul dlui primar al comunei Dragomirești, cel care ne-a ajutat cu tot ceea ce a fost nevoie, a mers în teren și a discutat cu oamenii. Am avut sprijin total din partea domniei-sale. Obiectivul nostru, reducerea gradului de excluziune și sărăcie în comuna Dragomirești, a fost atins și depășit, ceea ce ne bucură. Sperăm să mai aducem un proiect la Dragomirești, dacă se deschid sursele de finanțare pe proiecte europene”, au spus experții din acest proiect, la final.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here