Safir - ceva bun pentru gratar

Cu sprijinul firmei Radical Grup și al Primăriei Vaslui, Campionatul Național de Șah are loc, anul acesta, la Vaslui. Echipa vasluiană are șanse să se califice în Superligă

Promovat, anul trecut, în Divizia A pe echipe, Clubul Sportiv Sergentul-Radical Grup Vaslui organizează, anul acesta Campionatul Național de Șah. Evenimentul, programat să aibe loc în perioada 16-23 octombrie, s-a bucurat de un sprijin neașteptat venit din partea firmei vasluiene Radical Grup, administrată de către Ionel Sandu. La startul campionatului se vor alinia 8 echipe venite din toate colțurie țării. Fiecare echipă va avea 6 jucători (5 seniori și un junior), iar primele două clasate se vor califica în Superligă. ”Eu am văzut oportunitatea de a arăta, dincolo de ceea ce se scrie și se arată la televizor, zi de zi, că județul Vaslui este unul frumos, cu oameni muncitori, care-și doresc să audă că în comunitatea lor se întâmplă și lucruri pozitive, așa cum este și acest Campionat Național de Șah.

Un alt motiv este acela că noi sărbătorim un mare eveniment în viața companiei. Am atins o bornă importantă de existență în peisajul economic al județului și avem o vârstă cu care puține firme se pot lăuda, un sfert de secol. De 25 de ani construim împreună și iată că putem spune că am reușit. Radical Grup nu mai este doar o companie care se ocupă de distribuția materialelor de construcție, ci este o mare familie. Am ajutat sportul vasluian, indiferent că vorbim de șah, handbal, fotbal sau alte evenimente sportive și ne mândrim cu acest lucru. Îmi aduc aminte cum am pornit. A fost greu, dar de la an la an, am crescut și ne-am împlinit poate cel mai frumos vis, acela de a ne ține de idealul nostru și anume de a forma împreună cu clienții noștri o familie. După 25 de ani putem putem spune că am devenit un jucător important pe piața materialelor de construcții din Moldova, cu peste 100 de angajați, depozite în județele Vaslui și Iași, stație de betoane”, a spus Ionel Sandu.

Firma Radical investește în performanță și excelență! Ionel Sandu a donat ziua firmei

Administratorul firmei Radical Grup a făcut și un anunț care a surprins pe toată lumea. A anunțat că donează ziua firmei, sărbătorirea celor 25 de ani de existență și banii care ar fi trebuit să-i folosească pentru petrecere vor fi folosiți pentru Campionaul Național de Șah dar și pentru achiziționarea unor table inteligente necesare școlii pentru copii cu nevoi speciale din Vaslui. De asemenea, banii vor fi folosiți pentru a pune bazele unui centru zonal pentru copiii supradotați. ”Tot bugetul prevăzut pentru sărbătorirea acestui mare eveniment din viața companiei noastre să fie donat performanței. La început am gândit să organizăm un concert aniversar dar, dat fiind situația pandemică actuală, am fi făcut mai mult rău. Și atunci am zis ca toți acești bani să-i împărțim astfel: o parte din aceștia vor merge la această competiție de șah, o altă parte din bani vor merge spre Centrul Școlar de Educație Incluzivă Elisabeta Polihroniade din Vaslui. Vom cumpăra table inteligente și vom fi cofinanțatori la proiectul Teren de sport pentru copii cu probleme speciale.

De asemenea, banii vor merge spre inființarea unui centru zonal pentru copiii supradotați. Vom încerca să convingem cei mai buni profesori să antreneze copiii supradotați ai Moldovei și să mergemcătre primele locuri la olimpiadele naționale și, chiar și internaționale. Ideea a plecat de la fiul meu, care este un elev forte bun și își dorește mai mult. Astfel, până la sfârșitul anului vom începem acest centru. Am înființat deja fundația Radical, iar acolo va fi dirijat o parte din profitul firmei. Vom încerca și să cooptăm și alți oameni de afaceri și să arătăm că aici, la Vaslui, chiar dacă un mai avem industrie, avem materie cenușie” a mai spus Ionel Sandu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: