Drept la replică al Primăriei Municipiului Vaslui

0
4

Drept la replică

În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul Cu sprijinul firmei Radical Grup, Campionatul Național de Șah are loc, anul acesta, la Vaslui. Echipa vasluiană are șanse să se califice în Superligă, din data de 14.10.2021 apărut în cotidianul online Vasluianul, vă transmitem următoarele:

Primăria mun. Vaslui a susținut financiar și organizatoric activitatea și competițiile Clubului Sportiv Sergentul Vaslui de la înființare și până în prezent. Printre cele mai importante evenimente ale acestuia la care instituția noastră a contribuit pentru buna desfășurare enumerăm Campionatul Național de Șah pentru Veterani în anii 2016 și 2017, precum și Campionatul Național de Șah Echipe, la care Clubul Sportiv Sergentul Vaslui a promovat în Divizia A.

În data de 16 septembrie 2021, Clubul Sportiv SERGENTUL Vaslui, al cărui președinte este dl. înv. Constantin Grosu, a solicitat Primăriei municipiului Vaslui, prin cererea înregistrată cu nr. 112615/2021, încheierea unui protocol de colaborare între cele două instituții, în vederea sprijinirii șahului de performanță și organizării, în municipiul Vaslui, a Campionatului Național de Șah pe echipe, divizia A – seniori, ediția 2021.

Drept urmare, și evenimentul propus în 2021 a beneficiat de sprijin instituțional, în data de 30.09.2021 fiind aprobată în Consiliul Local Vaslui hotărârea nr. 131, prin care clubului de șah i s-a aprobat alocarea sumei de 7.000 lei, conform solicitării acestuia prin cererea mai sus menționată (sumă care va acoperi cazarea, masa, transportul și baremul de arbitraj pentru cei doi arbitri, plata taxei de participare, asigurarea de fișe de partidă și rechizite pentru arbitraj, cupe, medalii, diplome, pliante și alte materiale de promovare a acțiunii și orașului).

În data de 07.10.2021, prin referatul nr. 119645/2021, s-a dispus aprobarea plății facturii de 7.000 lei emise de clubul de șah vasluian.

Suplimentar acestora, instituția noastră a pus la dispoziția clubului spațiul pentru desfășurarea competiției, materiale sanitare și de dezinfecție, precum și asistența medicală necesară bunei desfășurări a unui astfel de eveniment. În aceeași dorință de sprijin, reprezentanții primăriei au avut o ședință de lucru cu președintele clubului de șah în care s-au analizat toate detaliile organizatorice, astfel încât campionatul desfășurat la Vaslui să rămână în amintirea tuturor ca un punct de reper pentru calitatea de gazde a vasluienilor.

După cum se poate observa, clubul de șah nu a „pierdut finanțarea din partea primăriei”, ci, dimpotrivă, pe lângă finanțare, a beneficiat și de sprijin organizatoric.

Având în vedere cele prezentate, considerăm că materialul de presă apărut sub titlul Cu sprijinul firmei Radical Grup, Campionatul Național de Șah are loc, anul acesta, la Vaslui. Echipa vasluiană are șanse să se califice în Superligă cuprinde informații de natură a aduce atingere imaginii instituției noastre și solicităm publicarea prezentului drept la replică în condiții de vizibilitate similare articolului, în ediția de mâine, 15 octombrie 2021, a cotidianului online Vasluianul.

Ne exprimăm disponibilitatea de a furniza informații corecte jurnaliștilor, atunci când acestea ne sunt cerute.

Purtător de cuvânt, Prof. Clitemnestra Geanina TOFAN

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!