Safir - ceva bun pentru gratar

Munca la negru amendată de ITM Vaslui! 7 angajatori au primit câte 20.000 de lei amendă

Ca urmare a controalelor efectuate de către inspectorii de muncă, în luna septembrie au fost identificați 7 angajatori care foloseau muncă nedeclarată. Au fost identificate 13 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru muncă nedeclarată în luna august a fost de 260.000 lei. În luna septembrie, în domeniul relațiilor de muncă în total au fost aplicate 18 de sancțiuni contravenționale, din care 10 amenzi în valoare de 278.000 lei. Au fost trasate un număr de 169 măsuri.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în luna septembrie, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspectie la 24 angajatori şi au încheiat 24 procese verbale de control, fiind constate un număr de 29 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 14 angajatori, fiind aplicate 27 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare de 10.000 lei.

Și tot în luna septembrie au fost comunicate de angajatori, 3 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători. ”Acțiunile de control pentru depistarea cazurilor de muncă nedeclarată vor rămâne o constantă a tuturor campaniilor naționale ale Inspecției Muncii, întrucât reprezintă în continuare o practică frecventă, ceconstituie un fenomen extrem de nociv, având în vedere consecințele sociale și economice pe care le produce: persoana care prestează muncă nedeclarată este lipsită de protecție socială, lucrează în condiții precare și cu multiple riscuri pentru sănătate, nu are siguranța plății muncii prestate, plata făcându-se în funcție de bunăvoința angajatorului care, la rândul lui, este lipsit de posibilitatea legală de a-l responsabiliza pe lucrător pentru eventualele prejudicii produse de acesta,” a declarat Gheorghe Chirvase.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: