Vor fi aleși primarii în două tururi? Salariul minim fără impozite? Acesta este programul propus de USR pentru a prelua guvernarea!

0
17

Programul de guvernare al USR, care urmează să fie depus luni în Parlament, conţine măsuri precum alegeri locale pentru primari în două tururi, dar şi zero taxe pe salariul minim.

Una dintre principalele măsuri aflate în programul de guvernare al USR se referă la reforma electorală, care vizează alegeri locale pentru primari în două tururi, creşterea numărului de parlamentari de Diaspora, pentru o reprezentare proporţională a cetăţenilor, precum şi implementarea prevederii adoptate prin referendum cu privire la limitarea numărului de parlamentari la 300.

La capitolul reformă a administraţiei centrale se au în vedere:

* restructurarea administraţiei centrale/Guvernului şi îmbunătăţirea cadrului de fundamentare, formulare şi implementare a politicilor publice;

* creşterea capacităţii de coordonare a politicilor şi analiză de impact la nivelul Guvernului şi ministerelor coordonatoare, precum şi creşterea calităţii consultărilor publice la toate palierele administraţiei;

* întărirea coordonării în vederea îndeplinirii ţintelor specifice asumate privind schimbările climatice şi dezvoltarea durabilă;

* clarificarea mandatelor şi restructurarea ministerelor, agenţiilor guvernamentale, companiilor publice pe baza acestora şi cu cerinţe specifice de optimizare a structurii de personal;

* externalizarea unor servicii în vederea reducerii riscurilor asociate de corupţie şi a limitării monopolului de stat;

* interconectarea bazelor de date deţinute de toate autorităţile publice şi îmbunătăţirea sistemului naţional de colectare a datelor.

Zero taxe pe salariul minim, în programul USR

Propunerea USR de program de guvernare include reducerea impozitării muncii prin aplicarea „Zero taxe pe salariul minim”, fiind menţionat faptul că statul desfăşoară o politică antimuncă prin supraimpozitarea salariilor.

„Reducerea impozitării muncii prin aplicarea „Zero taxe pe salariul minim”. Statul desfăşoară o politică antimuncă prin supraimpozitarea salariilor. Povara fiscală pe salariile mici este în România printre cele mai mari din Europa. De aceea, avem cea mai ridicată rată de sărăcie în muncă din toată Europa. Munca la negru sau la gri a prins o amploare semnificativă tocmai din cauza acestei politici greşite. Propunem implementarea programului de guvernare cu un sector – pilot în care să fie aplicat principiul zero taxe pe salariul minim”, se spune în document.

Termenul pentru implementarea aceste măsuri este ianuarie 2022.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!