Fostul candidat liberal la Primăria Fălciu, Titinel Ursu, are probleme cu legea. ANI îl acuză că ar fi încasat, ilegal, sute de mii de lei de la APIA

0
75

Fostul consilier local Titinel Ursu este acuzat de Agenția Națională de Integritate că ar fi influențat emiterea unei hotărâri de consiliu local prin care firma agricolă pe care o deține, împreună cu fratele său, să ia de la Primăria Fălciu, în concesiune 27,1 hectare de teren, pe o perioadă de 5 ani. În baza actelor, parafate și semnate, firma în cauză a încasat de la APIA suma de aproape 885.973, 48 lei.

”În perioada exercitării mandatului de consilier local 2016 – 2020, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Fălciu, în data de 27 ianuarie 2020, privind aprobarea concesionării prin licitație a unui teren extravilan în suprafață de 27,10 ha aparținând domeniului privat al comunei Fălciu.

În temeiul acestei hotărâri a fost derulată procedura de licitație, iar unicul ofertant, respectiv societatea comercială al cărei administrator unic este persoana evaluată și în cadrul căreia deține și calitatea de asociat împreună cu fratele său a fost declarată câștigătoare. La data de 27 aprilie 2020 persoana evaluată a semnat (în calitate de reprezentant al societății) contractul de concesiune încheiat cu Primăria com. Fălciu (în calitate de concedent) având ca obiect folosința suprafeței agricole pe durata a 5 ani, în temeiul căruia societatea a încasat de la A.P.I.A. – Centrul județean Vaslui suma de 885.973, 48 Lei.

Până la data de 27 ianuarie 2020, societatea comercială a depus cereri unice de plată (aferente campaniilor 2007 – 2019) în baza cărora a fost încasată de la APIA Vaslui suma totală de 5.914.809,64 Lei”, se arată în comunicatul ANI.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!