O adolescentă de origine română a murit în Italia după 5 zile de agonie în spital. Familia a decis să doneze organele

0
32

Conform rotalianul.com, Larisa, o tânără de numai 15 ani, a murit vineri, 15 octombrie, la spital, după ce a fost victima unui accident rutier cu câteva zile înainte. Larisa David a fost lovită luni, 11 octombrie, de un camion cisternă, care aparținea companiei Centrale del Latte. Accidentul s-a produs în jurul orei 7:00, pe via IV Novembre, la câțiva metri distanță de un sens giratoriu.

Dinamica accidentului nu a fost clarificată încă pe deplin, dar, din declarațiile celor care au asistat la impact, se pare că vehiculul făcea o manevră atunci când a lovit-o pe fată. Printre martori se afla și mama fetei, care a asistat neajutorată la accident. Starea victimei a fost încă de la început una deosebit de gravă. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a salva viața tinerei fete, dar vineri, 15 octombrie, Larisa a decedat la Spitalul Giovanni XXIII din Bergamo.

Părinții, tatăl Gabriel și mama Cătălina au decis să doneze organele. Înmormântarea tinerei va avea loc miercuri, ora 14.00, cu rit ortodox. „Întreaga comunitatea este profund îndurerată”, a spus Don Agostino Bagliani, preot paroh în Capriolo. „Am vorbit cu familia care, deși nu este catolică, a acceptat propunerea mea de a găzdui funeraliile în biserica parohială. Slujba va avea loc cu un rit creștin ortodox, conform acordurilor cu biserica românească.”

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!