Noi restricții ne așteaptă, de luni! Masca va deveni obligatorie și pe stradă! Evenimentele private vor fi suspendate!Cel mai mult vor avea de suferit cei nevaccinați

0
20

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat, aseară, un nou set de restricții care ar trebui să intre în vigoare, începând de luni. Deocamdată, restricții sunt doar propuneri pentru a opri valul de coronavirus dar, odată votate de Guvern, acestea devin obligatorii. Una dintre propuneri ar fi carantina în fiecare noapte, de la ora 21.00, cu excepția persoanelor vaccinate anti-Covid sau trecute prin boală. O altă propunere ar fi ca accesul în instituțiile publice să se facă doar cu certificat verde. Atât la stat, cât și la privat, angajații ar putea lucra alternativ: o parte într-un interval orar, iar cealaltă în altul. O altă propunere este ca de luni, toate evenimentele private din întreaga țară să fie interzise, fără nicio excepție. Totodată, masca ar urma să fie obligatorie peste tot.

„Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic. Începând cu luni, masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască. Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a declarat Iohannis.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!