Lucrători vamali și polițiști de frontieră de Sculeni și Albița cercetați penal într-un amplu dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciul estimat la 1,8 milioane de euro

0
63

Unul dintre cele mai complexe dosare de contrabandă în care sunt implicați vameși și polițiști de frontieră din Albița și Sculeni este acum pe masa procurorilor. TIR-uri ticsite cu țigări de contrabandă a reușit sa treacă prin vama și punctul de trecere a frontierei Sculeni numai cu complicitatea polițiștilor și a vameșilor.

Cel puțin 11 de transporturi cu țigări de contrabandă care au tranzitat Vama Sculeni au fost filate de poliștii Direcției de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. O bună parte din dosarul în care se estimează că prejudiciul adus bugetului statului este de cel puțin 1,8 milioane euro a fost declinat recent de DIICOT către DNA. Traficanții sunt cetățeni moldoveni și afaceriști din Iași și din alte județe ale României, o parte dintre aceștia fiind deja arestați preventiv in acest dosar.

Cercetarile au fost demarate de DIICOT Buzău care la sfârșitul lunii octombrie a dispus trimiterea in judecata a traficanților Goncear  Ghenadie, Iuri Platon, Igor Scalovschi, Nicu Gherman, Constantin Mocan și Alexandru Ceban precum și a firmei implicate, SC ASV Premier Transport SRL din Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, fals etc. Țigările erau introduse in țară cu autotrenuri cu numere de inmatriculare false. De asemenea introducerea in țară sub pretextul unor importuri de grâu și țărîțe. Cutiile de țigări erau ascunse in spatele unor rânduri de saci cu grâu și țărîțe.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!