Peste 2.000.000 de lei amenzi ale inspectorilor de muncă pentru munca la negru. De la începutul anului au fost descoperite 59 de astfel de cazuri

0
79
Urmare a controalelor privind munca nedeclarată (817 controale), efectuate în anul 2021 până în prezent, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Vaslui au identificat 117 persoane care prestau muncă nedeclarată pentru 59 de angajatori, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 2.250.000 lei. Astfel, în ziua de 05.11.2021, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M.Vaslui, împreună cu o echipă de specialişti condusă de Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Danteș Nicolae Bratu, au stabilit întâlniri atât cu conducerea cât și cu salariații următoarelor unități: Consiliul Județean Vaslui, Confecții Vaslui S.A. și Primăria Hoceni. Cu această ocazie inspectorii de muncă din cadrul ITM Vaslui, au distribuit afișe și pliante referitoare la această acțiune. Această acțiune s-a desfășurat și in Piața Vidin din Municipiul Vaslui prin impărțirea de pliante și afișe de către inspectorii de muncă, salariaților aflați la muncă în magazinele aflate în interiorul pieței cât și celor care se aflau în trecere pe lângă piață.

”Cu ocazia întâlnirii de la Consiliul Judeţean Vaslui s-a mulţumit preşedintelui Dumitru Buzatu pentru că a dat curs invitaţiei noastre de a se alătura campaniei de informare prin intermediul tuturor primăriilor din judeţul Vaslui. Nu în ultimul rând s-a mulţumit pentru sprijinul acordat în demersul iniţiat de I.T.M. Vaslui pentru punerea la dispoziţie cu titlu gratuit a spaţiului punctului de lucru al I.T.M. Vaslui din Municipiul Bârlad. Totodată mulţumim preşedintelui S.C. Confecţii Vaslui S.A., Ciprian Jude, pentru acceptarea invitaţiei ca această campanie de informare să se desfăşoare şi la firma S.C. Confecţii Vaslui S.A., firmă de renume în judeţul Vaslui”, a transmis directorul ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase. Acţiunea s-a încheiat la Primăria Hoceni, unde primarul Vasile Țabără, a acceptat invitaţia ca această campanie de informare să se desfăşoare şi în rândul cetăţenilor comunei Hoceni.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!