Vasluienii care nu respectă măsurile anticovid amendați de polițiști. 59 de noi sancțiuni în ultimile 24 de ore

0
219

Zilele trecute, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, peste 145 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare. Au fost derulate 11misiuni specifice și acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 50 de societăți comerciale, peste 105 locații sau medii de interes, peste 100 de mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 375 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 59de sancţiuni contravenţionale, conform legislației în vigoare, în valoare totală de 32.200 de lei. Dintre acestea, 44 au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în cuantum de 16.500lei iar 15au fost aplicatepersoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în cuantum de 15.500 lei.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here