Primarul Vasile Pavăl a prezentat strategia de dezvoltare a municipiului Vaslui pentru 2021-2029. Consilierii locali au aprobat-o, în unanimitate

0
164

La finalul unui exercițiu financiar care s-a tradus prin investiții de 25 de milioane de euro, bani europeni investiți în municipiul Vaslui, primarul Vasile Pavăl a venit, astăzi, în fața consilierilor locali cu o nouă propunere nouă, pentru perioada 2021-2029. Chiar dacă o parte din investițiile prinse în exercițiul financiar trecut se regăsesc și în cel viitor, edilul explică celor prezenți că, pentru unele din propunerile din trecut, nu au existat finanțări astfel că acestea se regăsesc și pe lista viitoare. Speranțele, pentru dezvoltarea durabilă a Vasluiului sunt dintre cele mai mari, mai ales că sunt puse la dispoziție fonduri mult mai mari față de anii din urmă. Astfel, per total, municipiul Vaslui ar putea beneficia de o finanțare de peste 90 de milioane de euro.

Banii vor proveni din finanțările pe Axa Nord-Est, aproximativ 54 de milioane de euro, PNRR, cu 30 de milioane de euro, programul guvernamental Anghel Saligny și bani europeni. ”La finalul ciclului de finanțare ne dorim ca Vasluiul să fie conectat cu întreaga viață socială a țării, să fie un oraș competitiv, educat și chiar o atracție turistică regională și un motor al dezvoltării”, a transmis primarul Vasile Pavăl. Strategia de dezvoltare a fost apoi supusă votului plenului și, chiar dacă au fost și voci care au criticat, acesta a fost votat în unanimitate.

Astfel, până la finalul exericițiului financiar 2021-2029, Vasluiul ar trebui să devină un oraș smart, un oraș verde, cu o infrastructură rutieră și pietonală mult mai bine pusă la punct. De asemenea, Vasluiul va avea bazin olimpic de înot sau locuințe de serviciu pentru medici.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here