Gaz Est SA Vaslui, companie de top a județului Vaslui! Locul 4 în Topul Național al Firmelor 2021, organizat de CCIR! Ne mândrim cu această firmă vasluiană!

0
305
Ing. Adrian TIGHICI, Manager general GAZ EST SA Vaslui

Compania Gaz Est SA Vaslui este, ca în fiecare an, în fruntea firmelor românești cu rezultate bune. Camera de Comerț și Industrie a României a realizat Topul Național al Firmelor 2021, eveniment care va avea loc miercuri, pe 17 noiembrie, la București, un top în care compania de talie națională, Gaz Est Vaslui, este pe locul 4 la nivel național, la domeniul de activitate Servicii, Grupa ”Distributia combustibililor gazosi, prin conducte”, Categoria Întreprinderi Mijlocii.

Un rezultat extraordinar, realizat de această companie cu acoperire națională care a reușit, în ciuda unui an 2020 foarte greu, cu provocările lansate de pandemia de coronavirus, să se mențină pe piață, oferind servicii de calitate celor peste 35.000 de abonați din toată țara. A fost un 2020 absolut nebun, cu lockdown, cu situații nemaiîntâlnite în istoria recentă, pe care compania Gaz Est l-a trecut cu bine, deși au fost multe, multe provocări. Implementarea unor proiecte de ultimă oră, informarea constantă a abonaților, grija manifestată față de angajați și de abonați au fost elementele definitorii ale succesului înregistrat de Gaz Est, pe tot anul 2020.

Nu este singura veste bună pentru compania vasluiană, în luna noiembrie 2021. La TOPUL NAȚIONAL AL FIRMELOR PRIVATE DIN ROMÂNIA, ediția a 29-a, de la începutul lunii, pe baza clasamentului realizat de către Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), din cele peste 567.470 de societăți comerciale, care au depus bilanțul contabil în anul 2020, compania GAZ EST S.A. s-a clasat pe următoarele locuri:

· Clasamentul național pe domenii de activitate după PERFORMANȚĂ

GLOBALĂ la categoria întreprinderi mijlocii – loc 2

· Clasamentul național pe domenii de activitate după PRODUCTIVITATE

la categoria întreprinderi mijlocii – loc 3

· Clasamentul național pe domenii de activitate după CIFRA DE AFACERI

la categoria întreprinderi mijlocii – loc 2

· Clasamentul național pe domenii de activitate după PROFIT BRUT la

categoria întreprinderi mijlocii – loc 4

Toate aceste rezultate de top nu ar fi fost posibile fără implicarea totală a managerului companiei, dl. ing. Adrian Tighici, cel care a înțeles provocările lansate de pandemia de coronavirus și a știut cum să gestioneze întregul proces economic. Gaz Est demonstrează, astfel, că este o companie puternică, pregătită să facă față celor mai grele situații, atentă la nevoile comunității, fiind una dintre cele mai importante firme din economia județului Vaslui.

”Anul 2021 este un an dificil din punct de vedere al crizei energetice. Este o criză energetică greu de gestionat. Compania Gaz Est a reușit, cumva, să gestioneze această criză, în sensul că a achiziționat gaze cu mult înainte de a se declanșa această creștere exponențială.

Sunt multiple cauzele care au condus la creșterea prețului la energie, mă refer aici la energia electrică și la gaze. În primul rând, vorbim de interconectarea sistemului energetic la nivel european, deci la nivel de comunitate europeană, care înseamnă și o aliniere a prețurilor, adică toate prețurile din piață se aliniază la cotațiile burselor din Viena, din Praga, din Londra.

Ca atare, nu putem să achiziționăm gaze mai ieftine, pentru că niciun producător intern nu vinde gazele decât la acea cotație. Pe urmă, vorbim și de o anumită situație geopolitică, care a schimbat puțin balanța energetică, în sensul că cererea a fost mai mare decât oferta. Federația Rusă nu a mai furnizat acea cantitate de gaze, care trebuia să compenseze necesarul, mai ales că a și crescut consumul”, spune ing. Adrian Tighici, managerul general al Gaz Est SA Vaslui. 

Să mai spunem că Topul Național al Firmelor 2021, al CCIR, prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerț; turism; cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții.

În 2021, un număr de 12.393 de firme au fost incluse în primele 10 poziții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 178,18 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 15,08 miliarde euro.

Ponderea profitului din cifra de afaceri s-a menținut constantă în 2021 față de 2020, profitul din exploatare reprezentând 8% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menținere a profitabilității companiilor românești.

În ceea ce privește numărul total de salariați al companiilor clasate pe primele 10 poziții, acesta a fost de 1.279.119.

Ca pondere, după numărul de companii incluse în top 10, cele mai semnificative domenii sunt industria (35,45%) și serviciile (27,76%), urmate de comerț (21,08%), agricultură, silvicultură și pescuit (4,95%), construcții (4,81%), cercetare-dezvoltare și high-tech (3,76%), turism (2,19%).

În funcție de cifra de afaceri, domeniul comerț are o pondere de 46,93% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (32,83%) și servicii (11,08%). În funcție de profit, cele mai profitabile companii sunt în domeniul industrie, cu un profit de 36.40% din profitul total și o pondere a profitului de 9,38% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

La realizarea clasamentului Topul Național al Firmelor 2021 au fost analizate 768.372 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 250.925 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here