Gest ULUITOR al Mitropolitului Moldovei și Bucovinei! A mers la spital și a dat binecuvântare bolnavilor de Covid 19!

0
274
Sursa foto: Facebook Cătălin Hopulele

Pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, un înalt prelat intră într-un spital care tratează bolnavi de Covid. Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a vizitat și secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Gestul a fost neașteptat pentru bolnavii de Covid-19. IPS Teofan a ținut o scurtă slujbă în curtea unității medicale, apoi a intrat în saloane. Apoi, cu un echipament de protecție, a vizitat și secția ATI, unde sunt 13 pacienți în stare critică.

În predica sa, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a făcut referiri la un călugăr infectat cu SARS-CoV-2 care a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și care, cu ajutorul medicilor, s-a vindecat. Managerul spitalului a spus că a organizat acest moment pentru a le aduce alinare celor care sunt internați și nu pot primi vizite.

Gestul Mitropolitului a fost aplaudat de jurnalistul bucureștean Mircea Marian, dar și de alți colegi de breaslă din Capitală.

”Inalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei, și-a pus combinezon de protecție, mască, mănuși și s-a dus în mijlocul bolnavilor de covid de la ATI, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Câți politicieni de vârf sau ierarhi au avut curajul să se arunce într-o astfel de secție? Eu nu îmi amintesc decât de vizite distante sau săli goale, făra pacienți. Frumos gest din partea mitropolitului, mai ales că presa locală spune că a fost fără nici un fel de publicitate, fără să fie anunțată în prealabil.

Poate că totuși mai este speranță în biserica în care cred, la care țin atât de mult și care prea des a dezamăgit, în ultimii ani”, a notat jurnalistul, pe pagina sa de Facebook.

Corect spus: câți politicieni s-au aventurat într-o secție Covid, de la izbucnirea pandemiei, să dea măcar un dram de alinare celor care suferă în spitale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here