Șeful Serviciului de Înmatriculări Teleorman ridicat de procurorii DNA

0
68

Direcția Națională Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciarpe o durată de 60 de zile,începând cu data de 18 noiembrie 2021, față de inculpatul LUPU STELIAN,ofițer de poliție, la data faptelor șef alServiciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a șapte infracțiuni de luare de mită. Anterior, în aceeași cauză, respectiv la datele de 15, respectiv 17 noiembrie 2021, s-au dispus măsuri preventive față de alți doi ofițeri de poliție din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, după cum urmează:

VELCEA CRISTIAN, ofițer de poliție, la data faptei șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, cercetat în stare de arest la domiciliu, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită,

EIB DANIEL CRISTIAN, ofițer de poliție, la data faptelor șef alCompartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleormancercetat sub control judiciar,în sarcina căruia s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: ”în perioada 2020 – august 2021, cei trei inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care menționăm: promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

Celor doi inculpați li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpaților Velcea Cristian, Lupu Stelian și Eib Daniel Cristian li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile legale. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!