Un golan din Mureș a țepuit mai mulți negreșteni, spunându-le că au câștigat telefoane mobile! Țeparul este după gratii!

0
808

Polițiștii negreșteni efectuează cercetări față de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Mureș, bănuit de comiterea a trei infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de tentativă la înșelăciune.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în perioada 19 – 21 septembrie 2021, bărbatul bănuit de comiterea înșelăciunilor ar fi contactat telefonic mai multe persoane vătămate, cu vârstele cuprinse între 50 și  90 de ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, și ar fi pretins că este reprezentantul unei companii de telefonie mobilă. Victimele au fost informate că ar fi câștigat un premiu în valoare de 38.300 lei, drept răsplată pentru achitarea la timp a facturilor emise de respectiva companie. De asemenea, acestora li s-ar fi solicitat să reîncarce contul unui număr de telefon mobil, cu mai multe coduri de reîncărcare ale operatorului de telefonie mobilă.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 4.800 lei și nu a fost recuperat.

În ziua de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au efectuat o percheziție domiciliară în județul Mureș. În urma efectuării percheziției au fost identificate și ridicate, în vederea confiscării, mai multe telefoane și cartele telefonice, folosite la comiterea infracțiunilor.

  În data de 21 noiembrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, iar în data de 22 noiembrie a.c. instanța de judecată a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, în cadrul dosarului penal, se efectuează cercetări și față de o femeie, în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, aceasta fiind cercetată în stare de libertate.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!