Zeci de amenzi aplicate vasluienilor care nu respectă măsurile de protecție anticovid

0
364

În perioada 19 – 21 noiembrie 2021, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, 444 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare. Au fost derulate 6misiuni specifice și acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 72 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 45 de societăți comerciale, peste 200 de locații sau medii de interes, peste 215 mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 750 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 61 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.500 de lei.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!