Ce politruci vor conduce școlile în care învață copiii noștri! Membru comisie examen jud. Vaslui: ”Aveau subiectele servite de la ISJ!”

0
319

”Am crezut că putem avea concursuri cinstite pentru directorii de școli. Am sperat la un restart. Dar, nu. Noua practică pe care o semnalează mai mulți în țară este că li se face vânt unora pregătiți și corecți, pentru a menține interimar, pe funcții, oameni care nu pot trece nici măcar examenul scris”. Asta a scris pe pagina sa de Facebook un parlamentar USR, în urmă cu trei zile. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în toată țara, adică acele concursuri trucate, prin care directorii politruci sunt ”ajutați” să câștige examenele, s-a petrecut și la Vaslui.

O sursă Vasluianul.ro, membru într-una din comisiile de examinare a directorilor de școli din județul Vaslui, susține că, din ceea ce a văzut, nu a fost un concurs corect, ci doar o parodie atent orchestrată de conducerea PNL a Inspectoratului Școlar Județean. Sursa noastră spune că s-a făcut totul pentru ca directorii agreați de Mustață, Cătănescu and comp să câștige posturile promise.

”NU a fost vorba de un concurs cinstit. Cum să spui că e concurs, când s-a prezentat câte o singură persoană pe fiecare post de director? Oamenii erau agreați de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, li s-a spus să se prezinte acolo, că vor fi admiși. Au fost trimiși la concurs, au proptele politice, să fie clar! Unii dintre cei care concurează pentru directori de școli sunt praf și pulbere. Dacă ar fi un concurs pe bune, nu ar mai lua între 8.00 și 10.00, așa cum li s-a pus, la ordinele șefilor de sus.

Au venit cu subiecte servite la proba de interviu, știau deja ce vor fi întrebați, au primit deja asigurări că vor trece examenul, fie de la Inspectoratul Școlar, fie de la politicienii momentului. Fiecare director are interesul să rămână pe funcție, chiar dacă nu are nicio treabă cu postul, așa că au făcut plecăciuni la partidele politice care conduc acum România. Este trist că s-a ajuns aici”, spune membrul comisiei de evaluare.

Din păcate, iată, aceștia sunt viitorii directori de școli din județul Vaslui, niște persoane aservite politic, cu ”binecuvântare” de la conducerea PNL a Inspectoratului Școlar Județean. Cum poate fi schimbat un director, în cei 4 ani de mandat?

”Directorul/Directorul adjunct al unității de învățământ de stat, numit în funcție ca urmare a promovării concursului, poate fi eliberat din funcție la propunerea motivată a consiliului de administrație al inspectoratului școlar județean/al municipiului București, la propunerea motivată a 2/3 dintre membrii consiliului de administrație al unității de învățământ sau la propunerea consiliului profesoral, cu votul a 2/3 dintre membri. În această ultimă situație este obligatorie realizarea unui audit de către inspectoratul școlar. Rezultatele auditului se analizează în consiliul de administrație al inspectoratului școlar. În funcție de hotărârea consiliului de administrație al inspectoratului școlar, inspectorul școlar general emite decizia de eliberare din funcție a directorului/directorului adjunct al unității de învățământ”. Trai nineacă, pe viitorii directori!

Iată și programul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în județul Vaslui, până la finalul anului:

15 noiembrie – 8 decembrie – Desfășurarea probei de interviu

16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu

13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

20 – 22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022)

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!