Deputatul de Vaslui, Eduard Popica, prima reacție după investirea noului Guvern! „PSD va îndrepta nedreptatile”

0
551

„Stimați vasluieni,
Astăzi, in plenul reunit al celor doua Camere din Parlamentul României, am dat votul de încredere Guvernului rezultat din noua majoritate parlamentara. Este, poate, Guvernul, pe umerii căruia, apasă cea mai mare responsabilitate pe care a avut-o vreun executiv din perioada postdecembristă.
Partidul Social Democrat își asuma ca prim miniștrii puși in funcție sa îndrepte toate nedreptatile aduse pana in prezent romanilor. Vom veni, ca și in perioada 2016-2019 cu măsuri clare, măsuri concrete astfel încât sa reușim încet si sigur sa readucem economia țării intr-o zona sigura, care sa ofere tuturor cetățenilor acea stabilitate de care este atât de multă nevoie in aceste vremuri.
PSD a intrat la guvernare intr-o perioada extrem de grea, intr-o perioada in care inflația a ajuns la cote istorice, iar banii in buzunarele romanilor sunt tot mai putini, dar ca de fiecare data când am preluat puterea vom readuce stabilitatea in țara.
Astfel, primele măsuri concrete luate in calcul de PSD sunt:
MUNCA
Creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, de la 2.300 lei în prezent la 2.550 de la 1 ianuarie 2022.
Creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 în prezent, la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022
Creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 de lei în prezent la 1.000 de lei de la 1 ianuarie 2022
Ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă, în funcție de valoarea pensiei, pentru pensionarii a căror pensie este peste valoarea minimă dar sub 1.586 lei.
FAMILIE, TINERET ȘI EGALITATE IN ȘANSE
Creșterea alocațiilor cu 40% pentru copiii sub 2 ani, de la 427 lei în prezent la 600 lei de la 1 ianuarie 2022.
Creșterea alocațiilor cu 13,5% pentru copiii între 2 și <18 ani, de la 214 lei în prezent, la 243 lei de la 1 ianuarie 2022.
A 13-a alocație acordată pentru copiii cu dizabilități și a 13-a indemnizație pentru persoanele adulte cu dizabilități, în luna ianuarie 2022.
Scăderea Contribuției de asigurări sociale de sănătate din veniturile părinților, în funcție de numărul de copii, până la scutire pentru cei cu cel puțin 3 copii.
Granturi de 30%, dar nu mai mult de 45.000 euro în urban sau 30.000 euro an rural, din valoarea locuinței noi achiziționate de familiile cu copii sub 15 ani.
SĂNĂTATE
Medicamente antivirale în farmacii, eliberate pe prescripție medicală, pentru tratarea timpurie a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2
Diagnostic și tratament ambulatoriu cât mai rapid pentru pacienții COVID-19
Testare extinsă și anchete epidemiologice eficiente pentru restrângerea contaminării
ECONOMIE
Lansarea programului „Cumpărăm românește” pentru încurajarea achiziției de produse românești și implicit sprijinirea firmelor românești.
Salvarea firmelor strategice românești, prin infuzie de capital.
Program de sprijinire a exporturilor pentru reducerea deficitului comercial
AGRICULTURA
Creșterea producției agricole autohtone pentru realizarea siguranței alimentare.
Absorbția în întregime a fondurilor europene destinate agriculturii ; plata la timp a tuturor categoriilor de subvenții.
Accelerarea procesului de intabulare și îmbunătățirea legislației privind arendarea și concesionarea terenurilor agricole.
FINANTE
Digitalizarea economiei și a plăților obligațiilor fiscale pentru toți contribuabilii
Reintroducerea stopajului la sursă pentru reducerea birocrației
Reducerea taxelor pe venituri, prin creșterea deducerilor, pentru persoanele cu venituri mici și cu mulți copii.
TRANSPORTURI
Finalizarea următoarelor autostrăzi: Transilvania; Sibiu-Pitești; Sebeș -Turda; Lugoj -Deva; centura Capitalei, precum și a drumurilor expres Craiova- Pitești și Brăila Galați și a podului peste Dunăre de la Brăila.
Finalizarea lucrărilor de modernizare a căii ferate și asigurarea surselor de finanțare pentru demararea de noi lucrări.
Modernizarea și extinderea rețelei de metrou prin prelungire magistralelor către localitățile din Județul Ilfov
APĂRARE NAȚIONALA
Asigurarea securității naționale prin intensificarea dialogului politico-militar în cadrul NATO și prin consolidarea parteneriatului strategic cu SUA
Cooptarea industriei româneşti în implementarea planului multianual de înzestrare şi retehnologizare a armatei.
Recompensarea personalului militar şi civil și îmbunătăţirea programului dedicat protejării drepturilor veteranilor şi rudelor acestora.
CULTURA
Ajutor financiar de stat, dedicat antreprenoriatului din domeniul cultural și acordarea voucherului cultural.
Cofinanțarea cu 3% din impozitul pe venit a instituțiilor publice de spectacole și concerte din subordinea autorităților locale.
Schema de ajutor de stat de 250 milioane euro și stimularea investițiilor străine pentru cinematografie.
PSD este și va rămâne singurul partid politic care se apleacă asupra nevoilor tuturor cetățenilor acestei tari” – mesajul deputatului PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here