Foști polițiști vasluieni, cu pensii babane, angajați la stat pe diverse funcții! Ce-or face cu atâția bani?

0
1278

Un fost șef de Poliție din județul Vaslui, despre care colegii săi spun că ar avea 14.200 de lei pensie, s-a gândit să-și mai rotunjească veniturile cu încă 3.400 de lei, angajându-se consilier personal la un primar din județ. Mulți alți colegi de-ai săi lucrează prin primării, având diverse joburi, destul de bine plătite. ”Nu le mai ajung banii! De ce nu lasă tinerii, care abia termină o facultate, să intre și ei la un serviciu în sistemul public? Tot ei, polițiștii, se înghesuie la primării?”, spun mulți vasluieni.

Din păcate, legea nu interzice acest lucru. În august, Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevedea interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat. Nici până acum, nu s-a luat o decizie în Camera Deputaților, așa că domnii foști șefi de Poliție, Jandarmerie, ISU stau bine-mersi pe posturile lor călduțe din sistemul public.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, spunea, recent, că, doar în ultimii cinci ani, în jur de 30.000 de angajați au plecat din sistemul MAI. Deficitul de personal este foarte mare, iar șefii instituției au decis că este nevoie acută să se facă angajări.

Polițiștii au cerut pensionarea de teamă că vor primi bani mai puțini dacă vor aștepta vârsta legală. În 2020, aproape 8.000 de angajați s-au pensionat, dublu față de ieșirile din sistem pe parcursul a doi ani, în perioada 2018-2019. Tendința se menține și anul acesta. Aproape 2.000 de polițiști au cerut deja pensionarea. Legea permite ca un polițist care are doar 47 de ani să iasă la pensie dacă îndeplinește condițiile de vechime în profesie. Mulți nu mai stau pe gânduri și pleacă.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here