Noi amenzi pentru vasluienii care nu respectă măsurile anticovd

0
424

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, 120 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Au fost derulate 3 misiuni specifice și acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 40 de locații sau medii de interes, peste 35 mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 165 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, conform legislației în vigoare, în valoare totală de 1.500 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here