Deputatul Eduard Popica, alături de sutele de vasluieni strânși de Ziua Națională în centrul Vasluiului! Deputații Adrian Solomon și Irinel Stativă, prezenți și ei la eveniment!

0
799

”La mulți ani, România!

Astăzi, împreună cu ai mei colegi, deputat Adrian Solomon și deputat Irinel Stativă, am participat în Piața Civică a municipiului Vaslui, alături de sute de vasluieni, la manifestările prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, sărbătoarea tuturor românilor.
1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia votează Unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional. Cu toate acestea, primul pas a fost făcut, de fapt, între 21 noiembrie și 4 decembrie 1918, atunci când Sfatul Ţării din Basarabia a proclamat Republica Democratică Moldovenească. Apoi, la 24 ianuarie se adoptă Declaraţia de Independenţă.

Această zi are o semnificație aparte pentru toți românii. Fie că vă aflați pe meleagurile acestei țări sau departe de casă, vă indemn să fiți mai buni, mai uniți și mai solidari!

La mulți ani, români!
La mulți ani, România!” – mesajul de 1 Decembrie al deputatului PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!