Ziua României sărbătorită de sute de vasluieni, în Centrul Civic. Urmează un spectacol cu Ion Paladi, invitat special

0
645

Chiar dacă a lipsit parada tehnicii militare, ziua de 1 Decembrie nu a trecut neobservată, la Vaslui. Sute de vasluieni au luat parte la un ceremonial închinat românilor și vasluienilor de pretutindeni. Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți. A urmat apoi cuvântul oficialităților județene și locale. La final, reprezentanții instituțiilor au depus coroane de flori.

”În urmă cu 103 de ani, românii dovedeau că, prin unitate, își pot îndeplini aspirațiile și pot pune bazele unui stat modern și puternic. Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei poporului nostru. Marea unire nu a fost un act spontan, ci un cumul de întâmplări, care au încununat sacrificiile celor care au făurit România.

Sunt mândru să fiu român și sunt fericit că trăiesc pe aceste meleaguri minunate, cu oameni harnici și curajoși care nu au plecat capul în fața niciunei orânduiri străine. Să ne mândrim că suntem români și să nu uităm că pentru acest privilegiu înaintașii noștri au udat cu sângele lor pământul pe care noi pășim astăzi! La mulți ani români! La mulți ani România!”, a transmis președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

După încheierea manifestărilor oficiale, vasliuenii sunt invitați la un spectacol, în Centru civic al municipiului Vaslui. Astfel, după prezentarea onorului a gărzii de onoare, urmează un spectacol oferit de Palatul Copiilor Vaslui. Apoi, pe scenă va urca Rapsodia Vasluiului, într-un recital și finalul va aparține moldoveanului Ion Paladi.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here